Tuntikuvaukset

TARVITSET MUKAAN TANKOTANSSITUNNILLE:

  • Lyhyet , ihonmyötäiset shortsit ja T-paidan/topin.
  • Sukat / paljaat jalat.
  • Alkulämmittelyä varten pidemmät housut, mikäli haluat.
  • Juomapullon ja hikipyyhkeen (kädet hikoavat ja tanko muuttuu liukkaaksi, joten pyyhe on ehdoton!)

HUOM! EI koruja käsiin tankotanssitunnille.


Tankotanssitunnit


Tankotanssin starttitunti
(60min)
Tunnit sopivat kaikille ikään, kokoon,voimaan tai notkeuteen katsomatta, sillä tanssitunnit aloitetaan perusteista. Tunnilla opetellaan helppoja pyörähdyksiä ja totutellaan istumaan ja seisomaan tangolla.


Pole 1
(60min)
Tunnit sopivat ainakin muutamalla starttitunnilla käyneille. Tunneilla aloitetaan invertin harjoittelu ja opetellaan haastavampia spinnejä ja spinnikomboja. Tunneilla keskitytään kehittämään voimaa ja liikkuvuutta.


Pole 2
(60min)
Tunneilla aloitetaan haastavampien liikkeiden kuten kaksosen ja skoprionin opettelu. Hallitsehan ainakin invertin ja krusifiksin tunnille tullessasi. Tunneilla opetellaan myös temppujen sulavaa yhdistelyä.


Pole 3
(60min)
Pole 3 -tunneilla alamme harjoitella ayshaa ja pidempiä komboja myös pää alaspäin. Hallitsehan ainakin kaksosen ja skorpionin tunnille tullessasi.


Pole 4
(60min)
Tunneilla riittää haastetta ja suosituksena onkin vahva Jatko 3 -tason liikkeiden osaaminen. Tunti sisältää otteiden vaihtoa, tiputuksia ja flippejä ja erityisesti treenataan liikkeiden sulavaa toteuttamista ja yhdistelyä. Tunneilla tehdään variaatioita ja pidempiä komboja myös spinnitankoa hyödyntäen. Tunti sopii sinulle jolle aysha tuntuu jo helpolta.


Akropole
(60min)
Tunnit sisältävät vauhdikkaita ja kehonhallintaa kehittäviä temppuja kuten flippejä, droppeja, kärrynpyöriä ja käsilläseisontoja. Tunneilla harjoitellaan vaativia temppuja, mutta niitä lähestytään myös helpompien variaatioiden kautta. Lähtövaatimuksena tunneille on sujuva invertointi ja että uskaltaa olla pää alaspäin tangolla.


Bendy tricks – notkeusliikkeet tangolla
(60min)
Tunnilla opetellaan näyttäviä temppuja joissa hyödynnetään muun muassa jalkojen ja selän liikkuvuutta. Liikkeiden haastavuus katsotaan osallistujien mukaan. Tunnilla edellytetään skorpioni-liikkeen osaamista.


Doubles 1/Doubles 2
(60min)
Doubles-tunneilla päästään treenaamaan parin kanssa. Tunneilla opetellaan muun muassa tangolla tehtäviä paritemppuja. Doubles 1 tunti soveltuu kaikille joilla invertti sujuu. Doubles 2 tunnilla edellytetään vahvaa skorpioni-liikkeen osaamista.


Handstands on Pole – tankokässärit
(60min)
Tunnilla treenataan käsilläseisontoja tangon kanssa. Jatko 1 -tasosta ylöspäin.


Instagram Pole
(60min)
Tunnilla opetellaan helppoja, mutta näyttäviä pitoja tangolla. Takuuvarmaa Instagram-matskua! Olethan käynyt ainakin alkeistunneilla.


 Koreo Pole
(60min)
Koreo Pole -tunneilla opetellaan ohjaajan suunnittelema lyhyt tankotanssikoreografia. Olethan käynyt vähintään alkeiskurssin ennen Koreo Pole -tunneille osallistumista.


Perhe Pole
(60min)
Tunneille ovat tervetulleita kaikenikäiset. Alle 7-vuotiaat ovat vanhemman vastuulla ja jakavat tangon vanhemman kanssa (max. 1 alle 7-vuotias/aikuinen). Alle 7-vuotiaalle ei tarvitse varata paikkaa. Yli 7-vuotiailta lapsilta ja aikuisilta veloitetaan tuntimaksu.  Tunti on tarkoitettu vanhemmille jotka haluavat harrastaa yhdessä lapsen kanssa. Tunnilla opetellaan perustekniikan lisäksi lapsen kanssa yhdessä tehtäviä liikkeitä ja temppuja. Huomioon otetaan lapsen ikä ja vanhemman kyky suorittaa liikkeet turvallisesti.


Pole Tekniikka
(60min)
Pole Tekniikka -tunnit ovat avoimen tason tunteja joilla opetellaan tankotanssitekniikkaa oppilaiden henkilökohtaisen tason mukaan. Osaathan kuvailla ohjaajalle omaa tasoasi tunnille saapuessasi.


Pole Flow
(60min)
Pole Flow -tunti on tanssillinen Pole-tunti joka sopii kaiken tasoisille tankotanssijoille. Tunnilla harjoitellaan helppoja komboja, siirtymiä ja lattialiikkeitä. Tunneille voi halutessaan ottaa korkokengät mukaan.


Pole Tricks
(60min)
Pole Tricks -tunnilla opetellaan komboja ja dynaamisia temppuja tangolla. Olethan käynyt ainakin alkeiskurssin ennen tunnille osallistumista. Temppujen vaikeustaso räätälöidään joka tasolle sopivaksi.


Pole Yoga 
(60min)
Pole Yoga -tunnit kehittävät liikkuvuutta ja sopivat kaikille tasosta riippumatta. Tunti yhdistää hauskalla tavalla joogan ja tankotanssin. Tuttuja joogaliikkeitä siirretään tangolle ja tunneilla keskitytään kehon kokonaisvaltaiseen huoltamiseen tankoa apuna käyttäen. Pole Yoga on erinomainen vastapaino raskaalle tankotanssitreenille!


Power Pole
(60min)
Tunneilla keskitytään voimaa vaativiin pitoihin sekä treenataan lihaskuntoa tankoa apuna käyttäen. Sopii kaikille alkeista ylöspäin.


Spinny Pole
(60min)
Tunnilla treenataan sulavia ja näyttäviä komboja spinnitangolla. Tangolla pysytään pitkiä aikoja ja huomio on kauniissa kokonaisuudessa. Tunti sopii kaikille tasoille ja komboja varioidaan oppilaiden tason mukaan.


Äijätanko
(60min)
Alkaako pelkkä painojen nostelu tylsistyttää? Äijätanko on tankotanssitunti joka on suunniteltu erityisesti miehille. Tunneilla keskitytään erityisesti voimaa ja kehonhallintaa vaativiin liikkeisiin. Tunti ei vaadi aikaisempaa tankotanssikokemusta eikä liikuntataustaa. Äijätankoilun ohessa kehityt nopeasti ja pääset haastamaan itsesi yhä uudelleen.


Ilma-akrobatia


Huom. Pukeudu kainalot peittävään tyköistuvaan paitaan sekä polvitaipeet peittäviin vetoketjuttomiin housuihin. Ei koruja!

Silks & Hoop
(60min)
Silks & Hoop -tunnilla opetellaan temppuja renkaalla ja vertikaalikankaalla. Temput suunnitellaan osallistujien mukaan ja tunti sopii myös ensikertalaisille.

Hammock Tricks
(60min)
Vauhdikkaalla Hammock Tricks -tunnilla opetellaan kangaslenkillä tehtäviä temppuja. Tunti ei vaadi aiempaa kokemusta hammockista, riittää että uskallat temppuilla myös pääalaspäin. Pukeudu tunnille pitkiin housuihin ja tyköistuvaan paitaan. Ei koruja!

Hammock lihaskunto
(60min)
Tunnilla toteutetaan liinan avulla tehtäviä lihaskuntoliikkeitä. Tunti ei vaadi aiempaa kokemusta hammockista.

Ilmajooga
(60min)
Ilmajooga on uudenlainen joogaharjoitus, jossa käytetään apuna katosta roikkuvaa silkkiliinaa, hammockia. Kangaslenkki tukee kehoa keventäen nivelten kuormitusta ja tekee näin harjoittelusta lempeää ja turvallista. Ilmajooga vahvistaa tehokkaasti keskivartalonlihaksia, parantaa kehonhallintaa ja lisää liikkuvuutta ja aineenvaihduntaa. Ilmajooga on lempeä tunti joka sopii kaikille. Mainitsethan ohaajalle mahdollisista terveydellisistä rajoitteista.

Ilmajooga jatkotaso
(60min)
Jatkotason ilmajooga on suunniteltu sinulle, kun haluat viedä ilmajoogaharjoituksesi uudelle tasolle. Tälle tunnille voit tulla, kun olet harrastanut ilmajoogaa jonkin aikaa ja perusinversio on tuttu. Tunnilla vahvistetaan ja avataan kehoa ilmajoogan asanavariaatioissa.


Muut tunnit


Mash It Up Fitness®
Mash It Up Fitness® on fitnesstanssitunti, joka pohjautuu jamaikalaiseen Dancehall-kulttuuriin. Tuntien tarkoituksena on ilmaista itseään tanssin kautta, pitää hauskaa ja antaa musiikin viedä mukanaan! Tunti etenee vauhdikkaasti ja tunnin aikana rakennetaan koreografia, johon jokainen pääsee helposti mukaan toiston ja liikkeiden pilkkomisen kautta. Sinulla ei tarvitse olla tanssitaustaa osallistuaksesi tunneille, vaan tärkeintä on että annat mennä! Ota mukaan lenkkarit tai tossut ja vesipullo.


Venyttely
(60min)
Tunneilla tehdään huolellinen alkulämmittely jonka jälkeen keskitytään kehon venyvyyden kehittämiseen. Onko tavoitteenasi saada tehtyä spagaatti? Entä kaipaisiko selkä hieman lisää liikkuvuutta? Nämä tunnit ovat sinua varten!


Oma treeni
(75min)
Oma treeni tarkoittaa itsenäistä harjoittelua ilman ohjaajaa. Kaikki Tankotaivaan välineet ovat vapaassa käytössäsi. Voit harjoitella tiloissamme tankotanssia, ilma-akrobatiaa, hammockia tai bouldering-kiipeilyä. Oma treeni -tunnit ovat varattavissa varausjärjestelmästä tai sähköpostilla tankotaivas@gmail.com.


Ks. Hinnasto