Tuntikuvaukset

TARVITSET MUKAAN TANKOTANSSITUNNILLE:

  • Lyhyet , ihonmyötäiset shortsit ja T-paidan/topin.
  • Sukat / paljaat jalat.
  • Alkulämmittelyä varten pidemmät housut, mikäli haluat.
  • Juomapullon ja hikipyyhkeen (kädet hikoavat ja tanko muuttuu liukkaaksi, joten pyyhe on ehdoton!)

HUOM! EI koruja käsiin tankotanssitunnille.


Tankotanssitunnit


Tankotanssin STARTTITUNTI
(60min)
Tunnit sopivat kaikille ikään, kokoon,voimaan tai notkeuteen katsomatta, sillä tanssitunnit aloitetaan perusteista. Tunnilla opetellaan helppoja pyörähdyksiä ja totutellaan istumaan ja seisomaan tangolla.


Jatko 1
(60min)
Tunnit sopivat ainakin muutamalla starttitunnilla käyneille. Tunneilla aloitetaan invertin harjoittelu ja opetellaan haastavampia spinnejä ja spinnikomboja.


Jatko 1-2
(60min)
Kurssi sopii niille, jotka osaavat tehdä invertin, mutta eivät ole tottuneet tekemään liikkeitä pää alaspäin.
Kursseilla keskitytään kehittämään voimaa ja liikkuvuutta.


Jatko 2
(60min)
Kun invertti sujuu helposti ja kaksonen ja skorpioni tuntuvat helpoilta.


Jatko 2-3
(60min)
Tällä kurssilla alamme harjoitella ayshaa ja vaihtojen tekemistä myös pää alaspäin.


Jatko 3
(60min)
Tunti sopii sinulle jolle aysha tuntuu jo helpolta. Tunneilla tehdään variaatioita ja pidempiä komboja myös spinnitankoa hyödyntäen.


Jatko 3-4
(60min)
Tunneilla riittää haastetta ja suosituksena onkin vahva Jatko 3 -tason liikkeiden osaaminen. Tunti sisältää otteiden vaihtoa, tiputuksia ja flippejä ja erityisesti treenataan liikkeiden sulavaa toteuttamista ja yhdistelyä.


Akropole
(60min)
Tunnit sisältävät vauhdikkaita ja kehonhallintaa kehittäviä temppuja kuten flippejä, droppeja, kärrynpyöriä ja käsilläseisontoja. Tunneilla harjoitellaan vaativia temppuja, mutta niitä lähestytään myös helpompien variaatioiden kautta. Lähtövaatimuksena tunneille on sujuva invertointi ja että uskaltaa olla pää alaspäin tangolla.


Bendy tricks – notkeusliikkeet tangolla
(60min)
Tunnilla opetellaan näyttäviä temppuja joissa hyödynnetään muun muassa jalkojen ja selän liikkuvuutta. Liikkeiden haastavuus katsotaan osallistujien mukaan. Tunnilla edellytetään skorpioni-liikkeen osaamista.


Doubles 1/Doubles 2
(60min)
Doubles-tunneilla päästään treenaamaan parin kanssa. Tunneilla opetellaan muun muassa tangolla tehtäviä paritemppuja. Doubles 1 tunti soveltuu kaikille joilla invertti sujuu. Doubles 2 tunnilla edellytetään vahvaa skorpioni-liikkeen osaamista.


Handstands on Pole – tankokässärit
(60min)
Tunnilla treenataan käsilläseisontoja tangon kanssa. Jatko 1 -tasosta ylöspäin.


 Koreo Pole
(60min)
Koreo Pole -tunneilla opetellaan ohjaajan suunnittelema lyhyt tankotanssikoreografia. Olethan käynyt vähintään alkeiskurssin ennen Koreo Pole -tunneille osallistumista.


Open level -tunnit
(60min)
Open level -tunneilla opetellaan tankotanssitekniikkaa oppilaiden henkilökohtaisen tason mukaan. Osaathan kuvailla ohjaajalle omaa tasoasi tunnille saapuessasi.


Pole Flow
(60min)
Tunnit sopivat kaikille tanssijoille tasosta yksi ylöspäin. Kurssilla tehtävät liikkeet muokataan kurssilaisten mukaan. Tunneilla harjoitellaan siirtymiä ja lattialiikkeitä, sekä yhdistetään tangolla tehtäviä liikkeitä pidemmiksi komboiksi. Tunneille voi ottaa korkokengät mukaan.


Pole Yoga 
(60min)
Pole Yoga -tunnit kehittävät liikkuvuutta ja sopivat kaikille tasosta riippumatta. Tunti yhdistää hauskalla tavalla joogan ja tankotanssin. Tuttuja joogaliikkeitä siirretään tangolle ja tunneilla keskitytään kehon kokonaisvaltaiseen huoltamiseen tankoa apuna käyttäen. Pole Yoga on erinomainen vastapaino raskaalle tankotanssitreenille!


Power Pole
(60min)
Tunneilla keskitytään voimaa vaativiin pitoihin sekä treenataan lihaskuntoa tankoa apuna käyttäen. Sopii kaikille alkeista ylöspäin.


Spinny Pole
(60min)
Tunnilla treenataan sulavia ja näyttäviä komboja spinnitangolla. Tangolla pysytään pitkiä aikoja ja huomio on kauniissa kokonaisuudessa. Tunti sopii kaikille tasoille ja komboja varioidaan oppilaiden tason mukaan.


Äijätanko
(60min)
Alkaako pelkkä painojen nostelu tylsistyttää? Äijätanko on tankotanssitunti joka on suunniteltu erityisesti miehille. Tunneilla keskitytään erityisesti voimaa ja kehonhallintaa vaativiin liikkeisiin. Tunti ei vaadi aikaisempaa tankotanssikokemusta eikä liikuntataustaa. Äijätankoilun ohessa kehityt nopeasti ja pääset haastamaan itsesi yhä uudelleen.


Äiti-vauva/taapero -tunti
(60min)
Tunti on tarkoitettu tanssijoille jotka haluavat ottaa lapsensa mukaan tankotanssitunnille. Syynä voi olla hoitopaikan puute tai halu harrastaa yhdessä. Tunneilla keskitytään pääasiassa vanhemman treeniin, mutta  tunnilla  opetellaan myös lapsen kanssa yhdessä tehtäviä liikkeitä ja temppuja. Huomioon otetaan lapsen ikä ja vanhemman kyky suorittaa liikkeet turvallisesti. Tunnille voi ottaa mukaan pienenkin vauvan tai jo varttuneemman taaperon.


Muut tunnit


Bollywood
(60min)
Bollywood on Intialaisten nykyaikaisten elokuvien vauhdikas ja rytmikäs tanssi. Tanssiin kuuluu pääosin Intialaista klassista tanssia, osin modernia ja osin itämaista tanssia.
Bollywoodin tunnilla käydään läpi kehon perusliikeitä ja klassisen tanssin tekniikoita eli käsien, silmien ja pään perusliikkeitä, vartalon eri osien liikesarjoja, moderneja ja klassisia askeleita ja eri tyylisiä tanssitekniikoita.


Freestyle
(60min)
Freestyle on suosittu tanssityyli ja tarkoittaa improvisaatiota ja pääpaino tunnilla onkin harjoituksissa, joiden avulla tanssijat voivat kehittää omaa tyyliään ja ilmaisuaan. Tyylin perusta löytyy hip hopista sekä modernista tanssista ja tunnilla käydäänkin lajien perustekniikoita läpi.


Ladies Style – Mix
(60min)
Ladies style-Mix on monipuolinen tunti joka yhdistelee useita eri tanssilajeja, naisellisella ilmaisulla.
Tunnilla tehdään yleensä show-tyyppistä koreografiaa jossa voi olla vaikutteita mm. latinalais- ja karibialaistansseista sekä street-tansseista.
Sarjat eivät sisällä tankotanssia, mutta tankoja voidaan joskus käyttää myös pienenä osana koreografiaa.


Syvävenyttely
(60min)
Tunneilla tehdään huolellinen alkulämmittely jonka jälkeen keskitytään kehon venyvyyden kehittämiseen. Onko tavoitteenasi saada tehtyä spagaatti? Entä kaipaisiko selkä hieman lisää liikkuvuutta? Nämä tunnit ovat sinua varten!


TWERK
(60min)
Twerkkaus on tanssityyli, jota tanssitaan erityisesti hiphop-musiikin tahtiin. Tanssin liikkeet painottuvat alavartaloon. Tunnilla ei tarvita aiempaa kokemusta lajista, harjoittelu aloitetaan alkeista! Tunnille tarvitset mukavat housut tai shortsit sekä lenkkarit ja polvisuojat (myös paksut säärystimet käärittynä polven kohdalle käyvät aluksi).


Ks. Hinnasto