Tankotanssi

Tankotanssi  eli pole dance on tehokas kuntoilumuoto, joka kehittää voimaa, notkeutta, tasapainoa ja kehonhallintaa. Tekniikka juontaa juurensa kiinalaiseen sirkukseen, jossa kiinalainen tolppa on perinteisesti miesten laji.

Tankotaivas tarjoaa laadukasta ja monipuolista tankotanssinohjausta kaikentasoisille liikkujille. Lahjakkaiden ohjaajiemme joukosta löytyy kansainvälisiä kisaajia sekä sertifioituja tankotanssituomareita. Tankoina käytämme jopa 5,1 metriä korkeita suomalaisia FITPOLE-tankoja, joiden paksuus on 48mm. Tankoja studiossa on kahdeksan kappaletta.

TARVITSET MUKAAN TANKOTANSSITUNNILLE:

  • Lyhyet , ihonmyötäiset shortsit ja T-paidan/topin.
  • Sukat / paljaat jalat.
  • Alkulämmittelyä varten pidemmät housut, mikäli haluat.
  • Juomapullon ja hikipyyhkeen (kädet hikoavat ja tanko muuttuu liukkaaksi, joten pyyhe on ehdoton!)

HUOM! EI koruja käsiin tankotanssitunnille.


Tankotanssitunnit


Tankotanssin starttitunti
(60min)
Tunnit sopivat kaikille ikään, kokoon,voimaan tai notkeuteen katsomatta, sillä tanssitunnit aloitetaan perusteista. Tunnilla opetellaan helppoja pyörähdyksiä ja totutellaan istumaan ja seisomaan tangolla.


Pole 1
(60min)
Tunnit sopivat ainakin muutamalla starttitunnilla käyneille. Tunneilla aloitetaan invertin harjoittelu ja opetellaan haastavampia spinnejä ja spinnikomboja. Tunneilla keskitytään kehittämään voimaa ja liikkuvuutta.


Pole 2
(60min)
Tunneilla aloitetaan haastavampien liikkeiden kuten kaksosen ja skoprionin opettelu. Hallitsehan ainakin invertin ja krusifiksin tunnille tullessasi. Tunneilla opetellaan myös temppujen sulavaa yhdistelyä.


Pole 3
(60min)
Pole 3 -tunneilla alamme harjoitella ayshaa ja pidempiä komboja myös pää alaspäin. Hallitsehan ainakin jatketun perhosen tunnille tullessasi.


Pole 4
(60min)
Tunneilla riittää haastetta ja suosituksena onkin vahva Jatko 3 -tason liikkeiden osaaminen. Tunti sisältää otteiden vaihtoa, tiputuksia ja flippejä ja erityisesti treenataan liikkeiden sulavaa toteuttamista ja yhdistelyä. Tunneilla tehdään variaatioita ja pidempiä komboja myös spinnitankoa hyödyntäen. Tunti sopii sinulle jolle aysha tuntuu jo helpolta.


Akropole
(60min)
Tunnit sisältävät vauhdikkaita ja kehonhallintaa kehittäviä temppuja kuten flippejä, droppeja, kärrynpyöriä ja käsilläseisontoja. Tunneilla harjoitellaan vaativia temppuja, mutta niitä lähestytään myös helpompien variaatioiden kautta. Lähtövaatimuksena tunneille on sujuva invertointi ja että uskaltaa olla pää alaspäin tangolla.


Bendy tricks – notkeusliikkeet tangolla
(60min)
Tunnilla opetellaan näyttäviä temppuja joissa hyödynnetään muun muassa jalkojen ja selän liikkuvuutta. Liikkeiden haastavuus katsotaan osallistujien mukaan. Tunnilla edellytetään skorpioni-liikkeen osaamista.


Doubles 1/Doubles 2
(60min)
Doubles-tunneilla päästään treenaamaan parin kanssa. Tunneilla opetellaan muun muassa tangolla tehtäviä paritemppuja. Doubles 1 tunti soveltuu kaikille joilla invertti sujuu. Doubles 2 tunnilla edellytetään vahvaa skorpioni-liikkeen osaamista.


Handstands on Pole – tankokässärit
(60min)
Tunnilla treenataan käsilläseisontoja tangon kanssa. Jatko 1 -tasosta ylöspäin.


Instagram Pole
(60min)
Tunnilla opetellaan helppoja, mutta näyttäviä pitoja tangolla. Takuuvarmaa Instagram-matskua! Olethan käynyt ainakin alkeistunneilla.


 Koreo Pole
(60min)
Koreo Pole -tunneilla opetellaan ohjaajan suunnittelema lyhyt tankotanssikoreografia. Olethan käynyt vähintään alkeiskurssin ennen Koreo Pole -tunneille osallistumista.


Pole Tekniikka
(60min)
Pole Tekniikka -tunnit ovat avoimen tason tunteja joilla opetellaan tankotanssitekniikkaa oppilaiden henkilökohtaisen tason mukaan. Osaathan kuvailla ohjaajalle omaa tasoasi tunnille saapuessasi.


Pole Flow
(60min)
Pole Flow -tunti on tanssillinen Pole-tunti joka sopii kaiken tasoisille tankotanssijoille. Tunnilla harjoitellaan helppoja komboja, siirtymiä ja lattialiikkeitä. Tunneille voi halutessaan ottaa korkokengät mukaan.


Pole Tricks
(60min)
Pole Tricks -tunnilla opetellaan komboja ja dynaamisia temppuja tangolla. Olethan käynyt ainakin alkeiskurssin ennen tunnille osallistumista. Temppujen vaikeustaso räätälöidään joka tasolle sopivaksi.


Pole Yoga 
(60min)
Pole Yoga -tunnit kehittävät liikkuvuutta ja sopivat kaikille tasosta riippumatta. Tunti yhdistää hauskalla tavalla joogan ja tankotanssin. Tuttuja joogaliikkeitä siirretään tangolle ja tunneilla keskitytään kehon kokonaisvaltaiseen huoltamiseen tankoa apuna käyttäen. Pole Yoga on erinomainen vastapaino raskaalle tankotanssitreenille!


Power Pole
(60min)
Tunneilla keskitytään voimaa vaativiin pitoihin sekä treenataan lihaskuntoa tankoa apuna käyttäen. Sopii kaikille alkeista ylöspäin.


Spinny Pole
(60min)
Tunnilla treenataan sulavia ja näyttäviä komboja spinnitangolla. Tangolla pysytään pitkiä aikoja ja huomio on kauniissa kokonaisuudessa. Tunti sopii kaikille tasoille ja komboja varioidaan oppilaiden tason mukaan.


Äijätanko
(60min)
Alkaako pelkkä painojen nostelu tylsistyttää? Äijätanko on tankotanssitunti joka on suunniteltu erityisesti miehille. Tunneilla keskitytään erityisesti voimaa ja kehonhallintaa vaativiin liikkeisiin. Tunti ei vaadi aikaisempaa tankotanssikokemusta eikä liikuntataustaa. Äijätankoilun ohessa kehityt nopeasti ja pääset haastamaan itsesi yhä uudelleen.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close