Ilmajooga- ja Hammock Tricks -ohjaajakoulutukset

Ilmajoogan perustason ohjaajakoulutus

Tankotaivaalla la-su 18.-19.3.2023

Koulutuksen kuvaus:

Ilmajoogan / Aerial Yogan perustason ohjaajakoulutus on tarkoitettu liikunta-alan ammattilaisille, jooga- ja pilates-ohjaajille sekä ilmajoogaa jo pidemmän aikaa harrastaneille, jotka haluavat syventyä lisää asanasarjojen tarkoitusperiin.

Koulutus sisältää etukäteen saatavan digimateriaalin ja 12 tuntia lähikoulutusta Tankotaivaalla (Hiukanpiha 9, 90650 Oulu). Otathan muistiinpanovälineet mukaasi.

Koulutuksen hinta on 310 EUR/hlö (+ ALV24%). Koulutus maksetaan verkossa ilmoittautumisen yhteydessä. 

Ilmajoogan perustason ohjaajakoulutuksen jälkeen on mahdollista osallistua Ilmajoogan syventävään ohjaajakoulutukseen, jossa käydään läpi mm. Ilmajooga raskaana ja synnytyksen jälkeen, lantiopohjalihasten aktivointi ilmajoogaliikkeissä, haastavammat asanasarjat edistyneille ilmajoogaajille sekä ilmajoogan vaikutus niveliin, faskioihin ja aineenvaihduntaan.

Kurssin tavoitteet:

 • Perehtyä ilmajoogaan asiakkaan sekä ohjaajan näkökulmasta
 • Osata perusasiat liittyen ilmajoogatunnin välineistöön ja turvallisuuteen
 • Antaa valmiudet suunnitella perustason ilmajoogatunti
 • Ideoita omien tuntien varioimiseen ja siihen miten voi ohjata ilmajoogaliikkeet huomioiden asiakkaan erityistarpeet
 • Oppia turvallinen, lempeä ja kannustava ohjaustekniikka
 • Huomioida erilaiset oppimistyylit ja asiakkaat tunnilla

Lauantai 18.3.2023

Kouluttaja Saija Pelkonen klo 9:00-11:00

 • Keskustelua tavoitteista, taustoista ja toiveista
 • Ilmajoogan esittely näytetunnilla
 • Ilmajoogaliinan turvallinen kiinnitys sekä solmiminen

Lounastauko klo 11:00-11:30

Kouluttaja Mirka Jutila klo 11:30-17:30

 • Ohjaajuus: Asiakkaan ja ryhmän huomioiminen, tunnelman luominen
 • Tuntisuunnittelu: Ilmajoogatunnin rakenne ja sisältö. Ilmajoogaliikkeiden teoriaa ja käytäntöä
 • Ryhmätöitä ja itsenäistä pohdiskelua

Sunnuntai 19.3.2023

Kouluttaja Miia Haanpää klo 8:30-12:30

 • Alku- ja loppurentoutuksien/meditaation liikepankki sekä hengitystekniikat mielikuvaharjoituksineen
 • Liikelaajuuksien lisääminen ilmajoogaliinan avulla. Soturiharjoitukset lattialla ja ilmassa ergonomisesti
 • Pääalaspäin liikkeet ja niiden variaatiot
 • Lyhyet ohjaus sessiot koulutusporukalle ja kannustava palaute

Ilmoittaudu ohjaajakoulutukseen

Kouluttaja Saija Pelkonen:

Saija Pelkonen on Tankotaivaan perustaja ja kansainvälistä kokemusta haalinut POSA-sertifioitu tuomari. Saija on harrastanut tankotanssia vuodesta 2009, ja on toiminut liikunnanohjaajana vuodesta 2014 lähtien. Saija on ohjaajana kannustava, ja hän ottaa kurssilaisten tarpeet aina huomioon.

Saija on valmistunut filosofian maisteriksi Oulun yliopistosta, ja on suorittanut liikuntalääketieteen ja urheiluravitsemuksen perusopinnot Itä-Suomen yliopistossa. Saija voitti pronssimitalin Pole Battle Finland -kisoissa 2018. Saija ja Jenna voittivat Duo-sarjan SM-kultaa IPSF:n ja POSA:n kisoissa 2018. Ilmajoogaohjaaja perustason koulutuksen hän on käynyt Vertical Clubin järjestämässä koulutuksessa vuonna 2018.

”Ilmajoogassa minua kiehtoo rajaton uuden oppimisen mahdollisuus sekä onnistumisen tunteet. Joka kerta salille tullessani voin jättää ulko-oven taakse arkiset murheet ja keskittyä täysillä harjoitukseen mitä parhaimpien ihmisten seurassa.”

327804392_8583096891761228_4394467093236723441_n

Kouluttaja Mirka Jutila:

Mirka Jutila on liikunnanohjauksen moniosaava ammattilainen, joka on työskennellyt päätoimisesti hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen parissa jo vuodesta 2011 lukuisissa liikunta-alan yrityksissä. Ohjaajanura alkoi kuitenkin huomattavasti aiemmin, jo vuonna 2005 Naisvoimistelijoissa.

Ryhmäliikuntaohjauksien ja ilmajoogaopetuksen lisäksi Mirka toimii tällä hetkellä projektikoordiaattorina Vertaistervarit-hankkeessa, jossa hän mm. kouluttaa ohjaajia elintapateemaisiin vertaisryhmiin, tuottaa koulutus- ja ohjausmateriaalia sekä koordinoi koulutettuja ohjaajia ja vertaisryhmiä. Ilmajoogaa Mirka on opettanut viikkotunteina, kursseina ja workshopeina joogastudioilla ja kuntokeskuksessa erilaisin teemoin vuodesta 2015 lähtien. Ilmajooga-opettajakoulutuksen hän kävi Vertical Clubilla v. 2015. Mirkan tunneilla ja koulutuksissa näkyykin vahva ja monipuolinen ohjaajakokemus. Tunnit ja koulutukset ovat selkeitä, harmonisia kokonaisuuksia.

”Ilmajoogassa minua viehättää erityisesti lajin monipuolisuus. Ilmajooga voi olla rauhoittumista, rentoutumista ja kehon antautumista pikkuhiljaa syvemmälle asanoihin; pehmeää flow:n liikevirtaa; fyysisesti haastavampaa (esim. päällä tai käsillä seisomisineen) tai akrobaattisempaa erilaisine roikuntoineen ja temppuiluineen. Ilmajoogakangas tukee tai haastaa liikkeestä riippuen. Kaikki muu ympärillä unohtuu.”

327617524_5852914894762395_7515196030821204161_n

Kouluttaja Miia Haanpää:

Miia Haanpää on ollut Tankotaivaan ohjaajana aina yrityksen perustamisesta saakka (2016). Koulutukseltaan hän on mm. lasten ja nuorten liikunnan valmentaja, liikuntaneuvoja ja liikunnan ohjaaja. Ilmajoogaohjaaja perustason koulutuksen hän on käynyt Vertical Clubin järjestämässä koulutuksessa vuonna 2018. Miia Haanpää on POSA-sertifioitu tankotanssituomari.

Miia ohjaa monipuolisesti mm. ilma-akrobatiaa, tankotanssia, ilmajoogaa, tanssia, kehonhuoltoa, erätaitoja ja ratsastusta. Yrittäjänä hän tarjoaa yksityistunteja/valmennusta liikuntaan sekä hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Viime vuodet hän on keskittynyt enemmän tankotanssin valmentamiseen. Miia on harrastanut joogaa kymmenisen vuotta eri joogaopettajien tunneilla.

Ohjaajana Miia on positiivinen ja luova. Tuntien rakenteessa otetaan huomioon liikunnan eri osa-alueet, asiakkaiden eri oppimistyylit sekä tehdään kokonaisvaltaisia harjoituksia monipuolisen liikkumisen tueksi.

”Tunnelma ilmajoogasalissa tunnin jälkeen on käsinkosketeltavan tyyni, asiakkaiden päänsisäsisäisen hälinän on täyttänyt tyhjyys. Siinä hetkessä on tilaa uusille tuulille ja virtaavalle energialle. Tunnin aloitusvaiheessa näkynyt kireä liikekieli on antautunut ilmajoogaharjoituksen myötä. Olisiko aika olla ystävä itselleen? ”

miia-haanpää

Ilmajoogan esittely

Ilmajooga on joogaa ja ilma-akrobatiaa yhdistelevä harjoitus, jossa käytetään apuna 
katosta roikkuvaa silkkiliinaa, hammockia. Ilmajoogakangas tukee kehoa keventäen nivelten kuormitusta ja tekee näin harjoittelusta lempeää ja turvallista. 

Ilmajooga vahvistaa tehokkaasti keskivartalon lihaksia, parantaa kehonhallintaa ja lisää liikkuvuutta sekä aineenvaihduntaa. Ryhti paranee myös jokaisen harjoituksen myötä, sillä ilmajoogassa tehtävät harjoitukset notkistavat sekä avaavat kireitä jänteitä ja lieventävät painetta selkärangassa. Ilmajoogalla onkin todettu olevan positiivista vaikutusta mm. selän ja hartiaseudun lihasjäykkyystilojen avaamisessa.  

Ilmajoogatunneista voi rakentaa lempeän rauhallisen meditatiivisen harjoituksen tai vaikkapa hikisen voimaa vaativan liikesarjakokonaisuuden. Joskus haasteena tunnilla saattaa olla pieni käsillä- tai päälläseisontaharjoitus vaihtoehtoliikkeineen, tällöinkin liina tukee harjoituksessa loistavana apuna. Ilmajooga onkin siitä hieno liikuntalaji, kun liikkeitä voi suunnitella jokaiselle sopivaksi. Mainitsethan ohjaajalle mahdollisista terveydellisistä rajoitteista. Tunnilla harjoitellaan osaa liikkeistä pää alaspäin – mainitsethan ohjaajalle, mikäli et halua mennä pää alaspäin niin saat vaihtoehtoisen liikkeen. 

Ensimmäisillä kerroilla ilmajoogaliina saattaa tuntua osittain epämukavalta ja pää 
alaspäin tehtävät liikkeet voivat aiheuttaa pientä huimausta, mutta tätä ei pidä säikähtää. Useimmat tottuvat kankaan paineeseen kehossa hyvin nopeasti ja kerta kerran jälkeen pää alaspäin tehtävät liikkeet tuntuvat helpommilta. Tunnilla toteutettavat liikesarjat tehdään rauhallisesti omaa kehoa kuunnellen. Alku- ja loppurentoutuksessa leijutaan liinan sisällä ja tehdään mielikuva tai hengitysharjoitusta parasympaattisenhermoston aktivointivoimiseksi. Ilmajoogan jälkeen on hyvä levätä ja juoda paljon nestettä, sillä aineenvaihdunta lähtee takuulla kiertämään hyvällä vauhdilla. 

Tervetuloa mukaan rauhoittumaan ja pysähtymään itsesi äärelle! 

Mikäli et ole varma sopiiko koulutus sinulle, ethän epäröi ottaa yhteyttä. Kouluttajamme vastaavat kysymyksiisi mahdollisimman pian.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close